Bakan Uraloğlu: Ro-Ro gemileriyle taşınan araç sayısı 3 kattan fazla arttı

Bakan Uraloğlu: Türkiye Ro-Ro Taşımacılığında Büyük Yükseliş Yaşıyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Ro-Ro taşımacılığı verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre, dünya genelinde yük taşımacılığının %88’inin deniz yoluyla gerçekleştiği belirtildi. Türkiye’nin dış ticaret taşımalarının ise %86’sının deniz yoluyla yapıldığı vurgulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çalışmalarına Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak deniz taşımacılığında daha fazla pay almak için çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade edildi. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizdeki toplam dış ticaret içinde deniz yolunun payının 2003-2024 yılları arasında 5,9 kat artarak 333,96 milyar dolara yükseldiğini” belirtti.

ULUSLARARASI EŞYA TAŞIMACILIĞIMIZA YENİ ÇIKIŞ YOLLARI SUNUYOR

Bakan Uraloğlu, Ro-Ro taşımacılığının tekerlekleri üzerinde kendi imkanları ile hareket ettirilebilecek yüklere ve özel gemilere yönelik bir taşımacılık modu olduğunu söyledi. Ayrıca Ro-Ro taşımacılığının ülkemizin coğrafi konumu sayesinde uluslararası eşya taşımacılığına yeni çıkış yolları ve güzergahlar sunduğunu vurguladı.

RO-RO HATLARINDA TAŞINAN ARAÇ SAYISI YÜZDE 221 ARTTI

Bakan Uraloğlu, 2003 yılında yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısının sadece 220 bin 345 olduğunu hatırlatarak, 2024 yılında bu sayının yüzde 221 artarak 706 bin 387’ye ulaştığını söyledi. Geçen yıl Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz bağlantılı Ro-Ro hatlarında gerçekleşen taşımaların dağılımına değinen Uraloğlu, Avrupa taşımalarının büyük bir kısmının İtalya hattında gerçekleştiğini dile getirdi.

Uraloğlu, geçen yıl Ro-Ro hatlarında taşınan araçların yüzde 68,5’inin treyler, yüzde 28,1’inin TIR ve yüzde 1,9’unun römork ve yarı römorklerden oluştuğunu açıkladı. Ayrıca 2025 yılı nisan ayı itibariyle Türkiye’nin 28 aktif Ro-Ro hattında faaliyet gösterdiği bilgisini paylaştı.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Cumhurbaşkanı Erdoğan MÜSİAD’da konuşuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen MÜSİAD 28. Olağan Genel Kurulunda konuşuyor.

Taksilerde yeni dönem! Yıl sonuna kadar süre verildi: Zorunlu hale geliyor

Taksiyle yolcu taşımacılığı yapan mükelleflerin, yıl sonuna kadar birbiriyle bağlantılı çalışan taksimetre ve yeni nesil ödeme kaydedici cihaz kullanması zorunlu olacak.

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Parası olanla olmayanın farkını böyle anlattı!

CHP’nin Hazine ve Maliye Bakanlığından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekonomist Yalçın Karatepe Yalçın Karatep, vergi sistemine ilişkin dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Karatepe, sistemin zenginden yana olduğuna işaret ederek, bunu alınan …

MESAM’dan dikkat çeken açıklama: Düğünde çalan müziğe telif hakkı cezası yolda!

MESAM, müzik kullanılan işletmelere yönelik telif uygulamasında yeni bir döneme girildiğini duyurdu. Düğün salonları, kuaförler ve restoranlar da denetime dahil edilecek. Yapılan açıklamada amaçlarının sanatçıların haklarını korumak olduğu vurgulandı.