Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

KBB Uzmanı Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, Septum Deviasyonu Hakkında Bilgi Verdi!

Kulak Burun Boğaz Baş ve Boyun Cerrahisi Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, halk arasında sıkça görülen septum deviasyonu yani burun eğriliği konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Kum, yaptığı açıklamada, “Eğer burnunuzdan rahat nefes alamıyor, horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; bunun nedeni, burun içindeki ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu durum bazen doğuştan, bazen de sonradan geçirilen travmalar sonucu ortaya çıkabilir.” şeklinde konuştu.

Septum deviasyonu, burnu ikiye bölen kıkırdak ve kemik yapının sağa ya da sola eğrilmesi sonucunda meydana gelir. Bu durum bazı bireylerde hafif seyrederken, bazılarında ciddi nefes almada zorluklara neden olabilir. Ayrıca, bu yapısal sorun sadece nefes darlığına yol açmakla kalmayıp, baş ağrısı, geniz akıntısı, boğaz kuruluğu, sık sinüzit atakları ve uyku bozuklukları gibi pek çok sağlık sorununa da neden olabilir.

‘Tanısı Kolay, Çözümü Mümkün’

Eğer septum deviasyonu yeni başladıysa, ilaç tedavileriyle rahatlama sağlanabilir ancak ileri düzeyde ise genellikle cerrahi müdahale gerekebilir. Kulak Burun Boğaz uzmanı tarafından yapılacak basit bir muayene ile teşhis edilebilen bu durum, septoplasti adı verilen bir ameliyatla düzeltilebilir ve kişi burundan daha rahat nefes almaya başlayabilir. Bu ameliyat genellikle kolay ve hastaların günlük yaşamlarına hızlı bir şekilde dönmesini sağlar. Tam ve sağlıklı bir nefes, yaşam kalitesini doğrudan etkiler. Bu nedenle burun tıkanıklığını önemsemeli ve sorunun çözümü için bir Kulak Burun Boğaz uzmanına başvurulmalıdır.

Related Posts

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

35 yaş üstündeyseniz belirtiler erken başlıyor: İşte ilk 10 işaret…

Kadınların hayatında önemli bir dönüm noktası olan menopoz, her bireyde farklı belirtilerle ortaya çıkabilir. Ancak bazı sinyaller, bu sürecin daha zorlu geçebileceğine işaret eder. İşte 35 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken 10 önemli belirti…