Bakan Uraloğlu: Ro-Ro gemileriyle taşınan araç sayısı 3 kattan fazla arttı

Bakan Uraloğlu: Türkiye Ro-Ro Taşımacılığında Büyük Yükseliş Yaşıyor

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin Ro-Ro taşımacılığı verileri hakkında açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamalara göre, dünya genelinde yük taşımacılığının %88’inin deniz yoluyla gerçekleştiği belirtildi. Türkiye’nin dış ticaret taşımalarının ise %86’sının deniz yoluyla yapıldığı vurgulandı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Çalışmalarına Devam Ediyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak deniz taşımacılığında daha fazla pay almak için çalışmaların aralıksız devam ettiği ifade edildi. Bakan Uraloğlu, “Ülkemizdeki toplam dış ticaret içinde deniz yolunun payının 2003-2024 yılları arasında 5,9 kat artarak 333,96 milyar dolara yükseldiğini” belirtti.

ULUSLARARASI EŞYA TAŞIMACILIĞIMIZA YENİ ÇIKIŞ YOLLARI SUNUYOR

Bakan Uraloğlu, Ro-Ro taşımacılığının tekerlekleri üzerinde kendi imkanları ile hareket ettirilebilecek yüklere ve özel gemilere yönelik bir taşımacılık modu olduğunu söyledi. Ayrıca Ro-Ro taşımacılığının ülkemizin coğrafi konumu sayesinde uluslararası eşya taşımacılığına yeni çıkış yolları ve güzergahlar sunduğunu vurguladı.

RO-RO HATLARINDA TAŞINAN ARAÇ SAYISI YÜZDE 221 ARTTI

Bakan Uraloğlu, 2003 yılında yurt dışı bağlantılı Ro-Ro hatlarında taşınan araç sayısının sadece 220 bin 345 olduğunu hatırlatarak, 2024 yılında bu sayının yüzde 221 artarak 706 bin 387’ye ulaştığını söyledi. Geçen yıl Avrupa, Akdeniz ve Karadeniz bağlantılı Ro-Ro hatlarında gerçekleşen taşımaların dağılımına değinen Uraloğlu, Avrupa taşımalarının büyük bir kısmının İtalya hattında gerçekleştiğini dile getirdi.

Uraloğlu, geçen yıl Ro-Ro hatlarında taşınan araçların yüzde 68,5’inin treyler, yüzde 28,1’inin TIR ve yüzde 1,9’unun römork ve yarı römorklerden oluştuğunu açıkladı. Ayrıca 2025 yılı nisan ayı itibariyle Türkiye’nin 28 aktif Ro-Ro hattında faaliyet gösterdiği bilgisini paylaştı.

Related Posts

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

VİOP’ta endeks kontratı haftaya yükselişle başladı

Yabancı turistler de artık ‘Türkiye çok pahalı’ diyor: Fiyatlar Dubai ile yarışıyor

Türkiye’nin “bacasız sanayisi” turizm, 2025 sezonuna zayıf başladı. Otel dolulukları geçmiş yılların gerisinde seyrederken artan girdi maliyetleri, konaklama ücretlerini yabancı ziyaretçi için bile el yakar seviyeye çıkardı. Dört kişilik bir ailenin …

Avrupa borsalarında endeksler yükseliş rekorunda

ABD ile Çin arasında ticaret anlaşmasının imzalanması ve yeni anlaşmaların yolda olduğuna dair mesajlar, Avrupa piyasalarında adeta bahar havası estirdi. Haftanın son işlem gününde Avrupa borsaları sert yükselişler kaydederek yatırımcısına moral …

Bakan Bolat, Türkiye-Rusya ilişkilerinin ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin siyasi anlamda istikrarlı, ekonomi, enerji ve turizm alanlarında gelişen, ortaklık boyutuna evrildiğini söyledi.

Mısır üreticilerinin maliyet ve su krizi isyanı: Her şey çiftçinin aleyhine

Aydın’ın Nazilli ilçesinde çiftçilerin, artan girdi maliyetleri ve sulama sorunlarıyla başı dertte. Üretici Güray Küçüksavran ise, “Her şey çiftçinin aleyhine” diye konuştu.

Orta Doğu’nun tansyonu petrol fiyatlarını düşürdü

Petrol fiyatları haftanın son işlem gününde devam ediyor. Brent petrolün varili, uluslararası piyasalarda 67,04 dolardan işlem görüyor.