Dünyanın en iyi oyunlarında ‘Türkiye’ imzası görülecek

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen’den Türkiye Oyun Sektörü Değerlendirmesi

Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, Türkiye’nin oyun sektörüne ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda “hyper casual” olarak tanımlanan basit oyunların dünya genelinde ilgi görmemesine dikkat çeken Tüzgen, Türkiye’de bu tür oyunların geliştirildiği stüdyoların hızla PC ve konsol oyun stüdyolarına dönüştüğünü gözlemlediklerini belirtti.

Türkiye’nin Oyun Sektöründeki Yeri

Tüzgen, İstanbul’un Avrupa’da en fazla oyun stüdyosuna sahip şehirlerden biri olduğunu belirtirken, Türkiye’nin oyun girişimciliği konusunda ciddi bir deneyime sahip olduğunu vurguladı. Tüzgen şunları söyledi: “Türkiye’de artık daha geniş kapsamlı, uzun süre varlığını sürdürebilecek oyunlar geliştiren şirketlerin sayısı artıyor. Bu şirketler dünyada en iyi oyunları üretme potansiyeline sahip ve yakında bu oyunları görmeye devam edeceğiz.”

  • Türkiye’de geliştirilen bir oyunun ABD’deki en büyük teknoloji fuarında tanıtıldığına değinen Tüzgen, bu girişimlerin artarak devam edeceğini belirtti.
  • Bilgisayar oyunlarına karşı ilginin arttığını ve Türkiye’de bu alanda önemli başarıların yakalandığını kaydetti.

Siber Güvenlik Önlemleri

Siber güvenlik konusunda önlemlerin artması gerektiğine değinen Tüzgen, Bilişim Vadisi olarak nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine yönelik programlar düzenlediklerini belirtti.

Tüzgen, Türkiye Yazılım Okulları’nda yazılımcılık eğitimi verildiğini ve öğrencilere siber güvenlik gibi alanlarda uzmanlaşma imkanı sunduklarını söyledi. Bu sayede ülkenin siber tehditlere karşı daha güçlü hale gelmesine katkıda bulunmayı hedeflediklerini ifade etti.

Eduvence Eğitim Platformu

Tüzgen, Bilişim Vadisi’nde hayata geçirdikleri “Eduvence” platformunun girişimcilere hızlandırma programları için eğitimler verdiğini belirtti. Bu platformun, öğrencilere interaktif ve projeye dayalı eğitim imkanı sunduğunu vurgulayan Tüzgen, Eduvence’nin yurt dışındaki üniversitelerin ilgisini çektiğini ve Türkiye’nin ihraç ettiği bir eğitim platformuna dönüştüğünü söyledi.

Bilişim Vadisi’nin yeni girişimcilik merkezinin Vadi İstanbul şubesinde 4 bin metrekarelik bir kuluçka merkezi kurulacağını da belirten Tüzgen, eğitim ve teknoloji alanındaki atılımlarının ülkenin sınıf atlamasına olan katkısını vurguladı.

Related Posts

Otomotiv devinin 250 bin aracı geri çağırıldı. Ölümcül hata yapmışlar

ABD Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Chrysler’in ana şirketi Stellantis’in 250 bin 651 aracı, yan perde hava yastıklarındaki montaj hatası nedeniyle geri çağırdığını açıkladı. 2022-2025 model bazı Chrysler Pacifica ve Voyager …

10 bin yıllık taş devri kadını yeniden hayatta

Belçika’da 10 bin 500 yıl önce yaşamış bir Taş Devri kadını, yapılan ayrıntılı yüz rekonstrüksiyonuyla yeniden gün yüzüne çıkarıldı. “Margaux kadını” olarak adlandırılan bu avcı-toplayıcının detaylı betimlemesi, iskelet kalıntıları ve antik DNA analizlerine dayanılarak Ghent Üniversitesi’nin açıklamasına göre hazırlandı.

Apple, iPhone 17 Pro ile logosunun yerini değiştirebilir

Yeni ortaya çıkan bazı sızıntılarda iPhone 17 Pro modelinde Apple logosunun yerinin değişeceği söylendi.

Dünyanın kalp atışları yeni bir okyanus doğuracak: Bir kıta ikiye ayrılacak

Bilim insanları, Afrika kıtasının kalbinde süregelen derin jeolojik değişimlerin bir noktada ‘kıtasal ayrılığa’ sebep olabileceğini ortaya koydu. Bu ayrışma, dünyaya yeni bir okyanus da kazandıracak…

Telefondan ekran görüntüsünü sakın çekmeyin! Banka hesaplarınız tehlikede olabilir

Akıllı telefonlara girip tehlike saçan yeni ortaya çıktı. Özellikle galeriye sızan bu virüs ekran görüntüsü alınan kişisel bilgileri anında çalıyor.

Canlı mı cansız mı? Virüs gibi yaşayan hücre!

Kanada’daki Dalhousie Üniversitesi’nden bilim insanları, minicik bir planktonun içinde şimdiye dek görülmemiş düzeyde metabolik olarak bağımlı bir hücre keşfetti. Sukunaarchaeum mirabile olarak adlandırılan bu yeni canlı, yaşam ile cansızlık arasındaki çizgiyi yeniden tartışmaya açıyor.