En popüler içeceğimiz birkaç yıl içinde o kadar pahalı olacak ki artık satın alamayacağız

Sevdiğiniz Kahve Neden Daha Pahalı Hale Geliyor?

Sevdikleri içeceğe her zamankinden daha fazla para ödemek zorunda kalan insanlar için kahve fiyatlarının yükselişi endişe verici bir hal aldı. Günlük tüketim alışkanlıklarımıza baktığımızda her birimizin ortalama olarak günde 3-4 fincan kahve içtiği görülüyor. Ancak, bu tutku giderek pahalı bir zevke dönüşüyor.

Kahve Fiyatları Niçin Artıyor?

Kahve yetiştirmek kolay bir iş değil; bitkilerin dengeli koşullara gereksinimi var ve bu koşullar, iklim değişikliği nedeniyle gittikçe azalıyor. Hava değişiklikleri, düzensiz yağışlar, aşırı kuraklık ve hatta beklenmedik don olayları, hasadın azalmasına yol açıyor.

Kahvenin fiyatını etkileyen diğer faktörler arasında pahalı yakıtlar, artan uluslararası taşıma masrafları ve yükselen enerji maliyetleri bulunmaktadır. Kahve çekirdeklerinin kavrulması, yalnızca ciddi miktarda enerji gerektirir. Üstüne ülkeler arasındaki siyasi istikrarsızlık, organik tarıma yönelik artan talep gibi faktörler de eklenince, fiyatlar uçar.

Kahve çekirdeklerinin ve öğütülmüş kahvelerin mağazalardaki fiyatlarında artış beklenirken, indirim ve promosyonların azalacağı gözlemlenmektedir. Durum gittikçe kötüleşiyor.

Daha da Fiyatlar Artacak mı?

Biraz samimi olmak gerekirse, görünüm pek iç açıcı değil. Gelecek aylar için uzmanlar, iklim değişikliklerinin fiyatları daha da yukarı çekeceği konusunda uyarıda bulunuyor. Spekülasyonlar da fiyatları olumsuz etkiliyor, kahve yatırımcılarının ilgi odağı haline geldi ve bu da fiyatları artıyor.

Eğer stok yapmayı düşünüyorsanız, şu anda en uygun zaman olabilir. Ancak, kahvenin raf ömrünün sınırlı olduğunu unutmayın, dikkatli olun.

Related Posts

Memur olmak isteyenler dikkat: Memur alımına yaş sınırı geldi mi? Yaş sınırı kaç oldu?

Anayasa Mahkemesi’nin iptal kararının ardından kamu personel sisteminde köklü değişiklikler yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayımlanan torba yasa ile birlikte, bazı kamu kurumlarının özel yarışma sınavlarında 35 yaş sınırı getirildi. Yeni uygulama, milyonlarca memur adayını ilgilendiriyor.

İstanbul’da yaşamanın maliyeti 90 bin TL’yi aştı

İstanbul Planlama Ajansı’nın verilerine göre, nisan ayında dört kişilik bir ailenin yaşam maliyeti 90 bin 32 TL’ye yükseldi. Bir yılda yüzde 51,7 artan maliyette en sert yükseliş eğitim ve konut harcamalarında yaşandı; eğitim masrafları yüzde 125 zamlandı.

Edirneli çiftçilerin bu yaz yüzü gülecek

Edirne Valisi Yunus Sezer, Uzunköprü ilçesine bağlı Kurtbey köyünde düzenlenen dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyledi. Bugün çiftçilere 70 bine yakın karpuz fidesi dağıtacaklarını ifade eden Sezer …

Memur ve memur olmak isteyenler dikkat: Değişiklikler yapıldı

Bugün yayımlanan Resmi Gazete’de memuriyete ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.

Türkiye’de nisanda 118 bin 359 konut satıldı

Türkiye’de nisanda 118 bin 359 konut satıldı

Türkiye ile Avrupa’nın farkı! Akıllara durgunluk verdi

En az mesai saati olan ülkelerde yaşayanlar genel olarak en iyi ücreti alırken en çok mesai saati yapılan ülkelerdeki çalışanların ise en düşük ortalama ücret aldığı görüldü. Türkiye de bu listede zirvede yer alıyor.