Engelleri Aşarak Avukatlık Kariyerine Yükselen Alperen Selvi

Eskişehir Engelli Avukat Alperen Selvi Hikayesi

Eskişehir’de yaşayan doğuştan serebral palsili (beyin felci) 28 yaşındaki Alperen Selvi, hastalığının neden olduğu dezavantajlara rağmen eğitim hayatında gösterdiği üstün başarının ardından başladığı avukatlık kariyerinde çalışma azmiyle örnek oluyor.

Selvi, anne karnında boynuna kordon dolanması nedeniyle beynine belli bir süre oksijen gitmediği için bazı vücut fonksiyonlarının zarar görmesi nedeniyle serebral palsi hastası olarak doğdu. Bir yaşından itibaren fizik tedavi görerek ihtiyaçlarını karşılayabilecek duruma gelen Selvi, anne ve babasının ilgi ve desteğiyle kendisini geliştirdi.

Ailesinin tek çocuğu olan ve yüzde 71 engeli bulunan Selvi, Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandı. Üniversite eğitimini 2019 yılında tamamlayıp diplomasını alan Selvi, Eskişehir Adliyesi’nde 5 yıl memur unvanıyla görev yaptı.

Kurum avukatlığının kendisine daha uygun olduğunu düşünerek engelli bireyler için düzenlenen EKPSS sınavına giren Selvi, kamuda avukatlık kadrosuna geçme imkanı buldu.

Bekar olan Selvi yaklaşık bir yıldır Kültür ve Turizm Bakanlığının Eskişehir’deki dosyaları üzerinde çalışıyor. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde görev yapan Selvi, sesli klavye kullanarak alanındaki dosyaları hazırlıyor.

Kurumu adına duruşmalara katılan Selvi, görevini layıkıyla yapmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyor.

Alperen Selvi, AA muhabirine, küçük yaşlarda anne ve babasının sabrı ve gayretiyle engelleri aştığını vurguladı.

Eğitim hayatının başarılı geçtiğini anlatan Selvi, şöyle konuştu:

“Eğitimim sırasında başarılı olunca toplumdaki algıyı kırmış oldum. İnsanlar bana hayranlıkla ve hayretle bakmaya başladı. Hayatımız boyunca bu şekilde gitti. İş hayatımda da aynı şekilde. İş hayatımda ilk başta genel olarak ‘zorlamayalım, rahatlatmak için nasıl davranalım?’ diye bana karşı pozitif yaklaşımlar oluyordu. Ben bunu yine iş hayatımda da boşa çıkarmadım. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştığım için iş hayatında da engellileri aştık.”

“Yaptığım işten memnunum”

Selvi, eğitim hayatı sırasında hakim veya savcılığı çok istediğini ancak yıllar geçtikçe değişen sağlık durumuna adapte olmak için avukatlığa yöneldiğini bildirdi.

Kurum avukatlığının mesleğini sürdürmek açısından uygun olacağını belirlediğini ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

“Yaptığım işten memnunum. Kendi adıma devletime katkı sunduğumu düşünüyorum. Kurum avukatlığının bence en güzel yanlarından birisi o. Hukuki olarak devlete katkı sunmuş oluyorsunuz. Bu da gerçekten güzel bir his. Bana bu imkanı sunan devletimize, bakanlığımıza, valiliğimize, müdürlüğümüzdeki yöneticilerimize ve Eskişehir Barosu’na teşekkür ediyorum.”

Alperen Selvi, engellilere yönelik toplumsal algıların moral bozucu olabildiğinin altını çizerek, “Onlara karşı da sabır ve sebat göstererek yine işimizi layıkıyla yapmaya çalışarak devam ediyoruz. Hem kendime hem milletime katkı sağlayacak işler yaptığım için mutluyum.” diye konuştu.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Yavuz Emrah Sever – Kültür Sanat

Related Posts

MOSSAD NEDİR, KİMDİR? MOSSAD hangi ülkenin teşkilatıdır? İşte MOSSAD açılımı!

İran’ın Mossad karargahını vurmasının ardından, Mossad nedir, sorusu dünya kamuoyunun gündemine geldi. Son dakika haberine göre, sabah düzenlenen balistik füze saldırısında MOSSAD binasının hedef alındığını bildirdi. Tam adı “Ha-Mossad le-Modi’in ule-Tafkidim Meyuhadim” olan Mossad, İsrail’in dış istihbarat faaliyetlerini yürütmek ve ulusal güvenliğini korumakla görevlidir. Operasyonlarını genellikle gizli ve halktan uzak bir şekilde yürüten Mossad, temelinde İsrail’in diplomatik kuruluşlarından ayrı olarak istihbarat toplama, gizli operasyonlar ve terörle mücadeleden sorumludur. Peki, Mossad nedir, ne demek? Mossad hangi ülkeye ait? İşte, Mossad açılımı ve konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Lise çağındaki öğrencilere cep telefonu yasağı resmen duyuruldu! Gelecek dönem itibariyle başlıyor!

Özellikle sosyal medya kullanımının da yaygınlaşmasıyla birlikte öğrencilerin derslere odaklanmasını zorlaştıran ve dikkatlerini dağıtan cep telefonları için önemli bir karar alındı. Öğrencilerin derslerdeki performansını ve öğrenme verimliliğini olumsuz etkileyen okul döneminde cep telefonu kullanımı, eğitimcilerin de radarında yer alıyor. Sınıfta cep telefonu kullanan öğrencilerin ders materyalinden uzaklaştığı ve öğretmenin sınıf kontrolünü zorlaştırdığı araştırmalara da konu olurken, bu denetim süreci bazı ülkeler tarafından yasaklarla desteklenebiliyor. İşte, son örneği İtalya’da görülen lisede cep telefonu yasağı hakkında son gelişmeler

10 adımda sınav kaygısını alt etme yöntemleri

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) artık sayılı günler kaldı.

LGS: Sınav günü nelere dikkat etmeli?

LGS: Sınav günü nelere dikkat etmeli?

ÖSYM duyurdu: YKS giriş belgeleri erişime açıldı!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) giriş belgeleri, ÖSYM’nin internet sitesinden erişime açıldı.

BU SENE OKULLAR NE ZAMAN KAPANACAK 2025 YAZ TATİLİ NE ZAMAN? | MEB çalışma takvimi ile karneler ayın kaçında verilecek, 13 Haziran mı, 20 Haziran mı, okullar erken mi kapanacak? İşte karnelerin alınacağı tarih!

Okullar ne zaman kapanıyor 2025, yaz tatili haziranın kaçında başlayacak? soruları milyonlarca veli ve öğrencinin gündeminde yer alıyor. Haziran ayının gelmesi ve Kurban Bayramı tatilinin geride kalmasıyla beraber tatil rotalarını oluşturmaya başlayanlar, karnelerin verileceği tarihe yoğunlaştı. Bayram tatilleri ve resmi tatiller gibi pek çok detayın yer aldığı akademik takvim içerisinde, okulların ne zaman kapanacağı bilgileri de yer buluyor. MEB’in 2. Dönem için açıkladığı takvime göre öğrenciler toplamda 91,5 gün eğitim alacak. 2025 Yaz tatili başlangıcıyla ilgili olarak geçtiğimiz haftalarda öne sürülen iddiaların ardından Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin açıklamalarda bulunmuştu. “Okullar erken kapanacak” haberlerine yönelik Bakan Tekin, MEB’in resmi internet sitesinde yer alan akademik takvim dışındaki herhangi bir bilgiye riayet edilmemesi gerektiğini ifade etmişti. İlkokul, ortaokul ve liselerde eğitim gören milyonlarca öğrenci, 2. Dönemin ardından uzun bir tatil dönemine girec