Menenjit vakalarının takip edilmediğini belirten Dr. Kırımlı: Çocuklarımız ölmesin

TTB Aile Hekimliği Kolu Başkanı: Menenjit Vakaları Hakkında Endişeliyiz

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Aile Hekimliği Kolu Başkanı Dr. Emrah Kırımlı, son günlerde çocuklarda artan menenjit vakaları hakkında endişelerini dile getirdi. Dr. Kırımlı, halihazırda ülkemizde kaç menenjit vakası olduğu ve hastanede tedavi gören kişi sayısı konusunda sağlık Bakanlığının bilgi paylaşmadığını belirtti.

Menenjitin bulaşıcı ve hızla kötüleşen bir hastalık olduğunu vurgulayan Dr. Kırımlı, hastalığı geçiren kişilerin çevresindekilerin yakından takip edilmesi gerektiğine dikkat çekti. Ancak Bakanlık tarafından toplumu bilgilendirilmediğini belirten Dr. Kırımlı, hastaların çevresinde gerekli bilgilendirme ve takiplerin yapıldığını umduklarını söyledi.

‘Yeterli Takip Yapılmıyor’

Dr. Kırımlı, bu yıl uzun süren viral salgınları hatırlatarak, menenjit vakalarının salgınların peşinden sıkça görüldüğünü ifade etti. Ülke olarak pnömokok ve haemophilus influenza aşılarının yapıldığını belirten Dr. Kırımlı, bu sayede bu hastalıklardan kaynaklı menenjit vakalarının azaldığını belirtti. Ancak, meningokok menenjitinin artık daha sık görüldüğünü söyleyen Dr. Kırımlı, yeterince takip edilmediğinde bu hastalıktan dolayı çocukların hayatını kaybedebileceğini belirtti.

Dr. Kırımlı, geçmişte askerlere ve günümüzde umreye gidenlere ücretsiz menenjit aşısı yapıldığını belirtti ve bebeklere de bu aşının yapılması gerektiğini vurguladı. Aşılarla pnömokok ve haemophilus influenza menenjitlerinin önüne geçildiğini belirten Dr. Kırımlı, meningokok menenjiti için de aynı başarının sağlanabileceğini ifade etti. Ekonomik ya da tıbbi herhangi bir gerekçenin olmadığını belirten Dr. Kırımlı, Bakanlık tarafından programa alındığında aşının daha ekonomik şekilde temin edilebileceğini söyledi.

Related Posts

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Basit bir burun tıkanıklığı düşündüğünüz gibi masum değil

Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, “Günlük yaşamda sık karşılaşılan ancak çoğu zaman ciddiye alınmayan burun tıkanıklığı, altta yatan yapısal bir sorunla ilişkili olabilir. Burnunuzdan rahat nefes alamıyor, gece horluyor, spor yaparken çabuk yoruluyor ya da sabahları yorgun uyanıyorsanız; sebebi, burun içinde ‘septum’ adı verilen yapının eğri olması olabilir. Bu sanıldığı kadar masum değildir. Birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir” dedi.

35 yaş üstündeyseniz belirtiler erken başlıyor: İşte ilk 10 işaret…

Kadınların hayatında önemli bir dönüm noktası olan menopoz, her bireyde farklı belirtilerle ortaya çıkabilir. Ancak bazı sinyaller, bu sürecin daha zorlu geçebileceğine işaret eder. İşte 35 yaş üstü kadınların dikkat etmesi gereken 10 önemli belirti…

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor

Prof. Dr. İsbir: Kalp kapak hastalıklarında risk yaşla artıyor, erken müdahale hayat kurtarıyor