Şeker Sanayisinde Uyarı: Mısır Şurubu ve Yüksek Yoğunluklu Tatlandırıcılar Zararlı!
Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök, mısır şurubu ve yüksek yoğunluklu tatlandırıcıların sağlık üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Kontrolsüz kullanımının Türkiye ekonomisine zarar verdiğini belirten Gök, Türk ekonomisine darbe vurabileceğini söyledi.
Türkiye Gıda ve Şeker Sanayi İşçileri Sendikası Genel Başkanı İsa Gök, yüksek yoğunluklu tatlandırıcılara ilişkin yazılı basın açıklaması yaptı. ABD Başkanı Donald Trump’ın pancar şekeri tercihini hatırlatan Gök, doğal şekerlerin kullanımının daha sağlıklı olduğunu vurguladı.
Şeker-İş Sendikası, nişasta bazlı şekerler ve tatlandırıcılar konusunda uyarılarda bulunarak Türk ekonomisine zarar verebileceğini belirtti. Denetim zafiyetlerinin sağlıksız ürünlerin dolaşımına zemin hazırladığına dikkat çeken sendika, Tarım Bakanlığından daha sıkı denetimler yapmasını talep etti.
Özellikle yüksek yoğunluklu tatlandırıcıların kontrolsüz kullanımına dikkat çeken Şeker-İş Sendikası, gelecek kuşakların bu durumun bedelini ödeyeceğini belirtti. Sağlığı ön planda tutan düzenlemelerin gıda sektöründe uygulanmasını temenni eden sendika, toplumun bilinçlenmesi gerektiğini vurguladı.