Uzmanı uyardı: İdrar yolu enfeksiyonuna karşı sıvı tüketimi ve hijyen şart

Üroloji Uzmanı: Yaz Aylarında Enfeksiyon Riskine Dikkat!

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, enfeksiyon riskinin yaz aylarında ortak alan kullanımı, yetersiz sıvı alımı ve hijyen kurallarına dikkat edilmemesinden kaynaklandığını belirtiyor. Hijyen kurallarına dikkat çekerek, sıvı alımının yılın her döneminde önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Atış, özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte vücuttan sıvı kaybının da fazla olduğuna dikkat çekiyor.

Enfeksiyon Riski Artıyor!

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Gökhan Atış, yaz mevsimiyle birlikte enfeksiyon riskinin arttığını belirtiyor. Sıvı tüketimi, hijyen kuralları ve erken tanının önemine vurgu yapan Prof. Atış, ürolojik enfeksiyonların günlük pratiğin önemli bir parçasını oluşturduğunu belirtiyor. Kadınlarda enfeksiyon riskinin anatomik nedenlerle daha yüksek olduğunu ifade eden Prof. Atış, erkeklerde ise ileri yaşlarda üriner enfeksiyonların daha sık görüldüğünü belirtiyor.

Erkeklerde Risk Faktörleri

İleri yaş erkeklerde üriner enfeksiyon riskinin arttığını belirten Prof. Dr. Atış, prostat büyümesi, nörojen mesane gibi durumların enfeksiyon görülme sıklığını artırdığını ifade ediyor. Bu nedenle erkek çocuklarda detaylı bir ürolojik inceleme yapılması gerektiğini vurgulayan Prof. Atış, sünnetin idrar yolu enfeksiyonlarına karşı koruyucu bir önlem olduğunu belirtiyor.

Kadınlarda Tedbirler

Kadınlarda tekrarlayan enfeksiyonların altında yatan bir sebep olabileceğini belirten Prof. Dr. Atış, hijyen kurallarına dikkat edilmesi gerektiğini ve sıvı alımının yılın her döneminde önemli olduğunu vurguluyor. Eğer tekrarlayan enfeksiyonun altında bir neden bulunmuyorsa, uzun süreli koruyucu tedavilerin gerekebileceğini belirten Prof. Atış, sıvı tüketimine ve idrarın uzun süre tutulmamasına dikkat edilmesi gerektiğini söylüyor.

Kaynak: DHA

Related Posts

Aşırı sıcaklarda kalp krizi riski artıyor

Prof. Dr. Emre Durakoğlugil, yaz aylarında artan sıcaklıkların kalp sağlığı üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Durakoğlugil, sıcak havaların kalbin iş yükünü önemli ölçüde artırdığına vurgu yaparak, “Bu durum kalp krizlerini tetikliyor, özellikle risk grubundaki kişiler için tehlike çanları çalıyor” dedi.

Sıvı Elektrolit Dengesi Nasıl Sağlanır?

Sıvı elektrolit dengesi nasıl sağlanır? Yaz Aylarında Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktalarını anlatan uzmanlar, sıcakların vücudun sıvı-elektrolit dengesini de etkilediğini belirtti. 

Horlamayı dilinizle durdurun! 3 gecede etki ediyor, yatmadan 30 saniye önce yapın

Horlama, sadece uyuyan kişiyi değil, çevresindekileri de rahatsız eden yaygın bir uyku sorunudur. Gece boyunca kesintisiz bir uyku hayali kuranlar için horlama, hem fiziksel hem de sosyal sorunlara yol açabilir. İşte horlamanın bazı nedenleri ve geçirmek için uygulayabileceğiniz pratik bir tüyo.

Göğüs ağrısı olmadan kalp krizi geçirilebilir: Bu belirtileri dikkat alın!

Kalp krizi denildiğinde genellikle göğüs ağrısı akla gelse de her zaman tek belirti olmayabilir. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Yılmaz, kalp krizinin sırt ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı, mide bulantısı gibi göğüs dışı belirtilerle de ortaya çıkabildiğine dikkat çekti.

Uzun yaşa, iyi yaşa: Bilim uzun ömrün şifresini çözüyor

Longevity, yalnızca uzun yaşamak değil; bağımsız, sağlıklı, zihinsel olarak berrak yaş almanın bilimidir. Harvard’dan Okinawa’ya, laboratuvardan köy mutfağına uzanan bu yol, bir devrimi başlatıyor. Günlük yaşamda yaptığımız basit hatalar yaşlanmayı hızlandırıyor. Ancak bilimsel olarak kanıtlanmış adımlarla bu süreci yavaşlatmak mümkün. İlk gün yazısı, işte bu temel bilgileri içeriyor.

Kamu hastanesinde yolsuzluk soruşturması: 6 gözaltı!

“Yasa dışı faaliyetlerle mücadelemizi tavizsiz sürdüreceğiz”